✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Verschillende opties Montage Gevelbekleding

Er zijn een aantal verschillende manieren om houten gevelbekleding te monteren.
Op bovenstaande afbeelding zijn er de belangrijkste opties te zien. We zijn hierbij uitgegaan van Verticale gevelbekleding. Bij Horizontale gevelbekleding geldt in principe ongeveer hetzelfde. Bij schuttingen bijvoorbeeld wordt vaak ook een keuze gemaakt hiervoor. Hout wordt echter in lengtes tot ca 600cm geleverd dus bij langere gedeeltes zal u een keuze moeten maken. Dit geldt ook voor hogere gebouwen.

Optie 1: Vaste passende lengtes.
U maakt een gevel van een bepaalde hoogte; bijvoorbeeld 3000mm. Alle planken die u gebruikt hebben een lengte van minimaal deze afstand.
Advies: Kies voor wat langere lengtes; het hout heeft vaak aan de kopse kanten wat scheurtjes; kopscheurtjes. Daarnaast zijn de uiteindes van de planken niet haaks afgekort standaard. In het voorbeeldgeval zou een lengte van 3350mm bijvoorbeeld goed zijn.

Optie 2: Wildverband.
Wildverband is vergelijkbaar met zoals een vloer vaak gelegd wordt. Dit heeft een aantal voordelen;
– Meest efficiënte methode; elk stuk is bruikbaar. Het restant van de ene plank is meteen te gebruiken als start voor een nieuwe rij.
– Prijs; dit is ook de optie met het minste afval.
Om te zorgen dat er achter een naad in de gevel ook een achterlat zit kan u met de restanten van de achterlatten plaatselijk een stuk lat plaatsen.
– Bij hogere gevels geeft dit een mooi speels effect en wordt een wat groter stuk zo opgebroken. Zie voorbeeld hieronder

Optie 3: Vaste (korte) lengtes

wildverband houten gevelbekleding ayous
Wildverband houten gevelbekleding Thermo Ayous

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.