✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

FAQ

Hier is een berekening voor! Bij verticale bevestiging deel je de totale breedte van de oppervlakte door de breedte van de plank (in meters). Wanneer op de berekende oppervlakte een raam o.i.d. gevestigd zit, wordt deze berekend en van het totaal afgetrokken. Wij helpen u graag bij het kiezen van de benodigde lengtes, maar zijn niet verantwoordelijk voor eventuele rekenfouten.

Onze producten zijn toepasbaar voor binnen en buiten! Wat van essentieel belang is, is het achterwerk waar u het hout op wil toepassen. Wanneer u het hout buiten wil plaatsen, moet er allereerst gevelfolie en rechte latten worden toegepast. Dit hebben wij ook in ons assortiment! Mocht u het hout binnen willen toepassen, zijn er geen vereisten in het achterwerk nodig.

Er zijn 5 duurzaamheidsklassen. Thermisch gemodificeerd Ayous valt in de duurzaamheidsklasse 1/2. Dit houdt in dat het super duurzaam is. Duurzaamheid is sowieso een belangrijk begrip bij Ayous. Bij elke gekapte boom doneren wij een bedrag om zo onze CO2 voetafdruk volledig te neutraliseren. Hiervoor hebben wij ook een Trees for all certificaat ontvangen.

De werkende breedte houdt in; de breedte nadat het gemonteerd is. Bij al onze profielen staat de werkende breedte vermeldt. De daadwerkelijke breedte is groter dan vermeldt. Bij bijvoorbeeld Ayous Triple Rhombus worden de plank in elkaar geschoven bij het monteren. Hierdoor is de werkelijke breedte groter dan de werkende breedte.

Het behandelen van het hout is niet noodzakelijk. Het vertraagt het vergrijzingsproces en zorgt voor een langer kleurbehoud van het hout. Wanneer u kiest voor het behandelen van het hout, is het van belang om het hout elke 2 jaar te behandelen. Hiervoor raden wij de Woca olie aan. Woca biedt een tal van kleuren aan. Om de oorspronkelijke kleur zo goed mogelijk te behouden adviseren wij de kleur Teak aan. Deze hebben wij ook in het assortiment. Wij raden aan om de olie op het hout aan te brengen met een verfroller.

Het thermisch gemodificeerd Ayous, Populier en Fraké valt in de duurzaamheidsklasse 1-2. Dit betekent dat het onbehandeld een levensduur heeft van 20-25 jaar.

Ayous is een Afrikaanse houtsoort dat gecertificeerd wordt gekapt en verscheept naar Europa. Het Ayous is een erg strakke houtsoort en bevat geen enkele noest of knoop in de planken. Populier is een Europese houtsoort wat groeit in Frankrijk, Duitsland of Nederland. Het is net als Ayous een strakke houtsoort, maar bevat in tegenstelling tot Ayous wel af en toe een kleine knoop in de plank. De verwachting is dat de prijzen van het hout blijven stijgen, maar de transportkosten hiervan nog veel meer en harder. Omdat Ayous moet worden verscheept vanuit een ander continent, zal de prijs van Ayous harder gaan stijgen dan populier.

Thermisch gemodificeerd staat voor het ‘bakken’ van het hout. Dit is een behandeling waarbij het hout in een soort oven gaat om al het vocht wat in het hout zit, eruit te bakken. Hierdoor is het Ayous hout erg licht van gewicht en werkt het nauwelijks tot niet. Daarnaast verandert het de kleur naar een warme goudbruine kleur. Voor meer informatie: www.ayous.nl/thermisch-gemodificeerd-hout-thermowood/

Het vergrijzen is sterk afhankelijk meerdere factoren, zoals de zijde waar het hout geplaatst is en het weer. Het Ayous hout begint al met vergrijzen vanaf de eerste week. Vanaf de twaalfde week is het hout grotendeels vergrijst. Voor meer informatie: www.ayous.nl/vergrijzing-van-ayous/

Het hout is erg licht van gewicht. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk te monteren is. Alle informatie en adviezen staan in onze brochure.

In onze brochure staat alle montagevoorschriften die u nodig heeft. Mocht u, na het lezen van de brochure, nog een vraag hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen: www.ayous.nl/montage-voorschriften/

Wij bieden u vanaf heden de mogelijkheid om samen met twee van onze specialisten een vliegende start te maken met uw project. Zij helpen en leren u het monteren van het hout aan de gevel. Voor meer informatie: www.Ayous.nl/montageservice/

De gemiddelde levertijd is 1-3 weken. Dit is echter sterk afhankelijk van de factoren maatwerk en of het op voorraad is.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Wij houden van onze producten en doen ons uiterste best om deze dan ook in topconditie bij u te leveren. Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@ayous.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@ayous.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te retourneren, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Retourneren van uw producten aan Ayous Houten Gevelbekleding is niet mogelijk wanneer:

  • Er sprake is van maatwerk
  • De geleverde producten bewerkt zijn
  • De geleverde producten door toedoen van de klant dusdanig beschadigd zijn.

U ontvangt een sms-notificatie van de chauffeur van ons externe transportbedrijf. Dit kan een paar uur van tevoren nog verstuurd worden, zodat de levertijd nauwkeuriger is.

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.